Norrskenssafari på Svalbard

Har du alltid drömt om att få bevittna ett riktigt norrsken? Då kan ett Norrskenssafari på Svalbard vara något för dig! Detta är ett populärt resmål för den som vill se ett vackert norrsken dansandes på himlen. Svalbard är en ögrupp som är belägen i Norra Ishavet, mellan Norge och Nordpolen.

Upplev Svalbard

Ögruppen Svalbard bjuder på en fantastisk miljö som både är kärv och skör på samma gång. Här finner du ett arktiskt landskap där både sälar och isbjörnar lever vilt. Under våren fram till hösten råder midnattssol på öarna. Än mörkare blir det dock på vintern, då det är mörkt från november till februari. Under denna period kan du uppleva norrsken mitt på dagen!

Att ta sig till Svalbard

Att ta sig till Svalbard är inte så svårt som du kan tro. Du kan faktiskt ta flyget till ögruppens största ö, Spetsbergen, vilket de flesta turisterna som vill åka på norrskenssafari gör. Detta eftersom det inte går båtar mellan Norges fastland ut till öarna. Väl på plats tar du dig runt med båt, snöskoter eller hundsläde. Med andra ord kommer en resa till denna plats vara minst sagt oförglömlig.

Upplev ett äkta norrskenssafari

Så vad har du då att vänta dig att om du bokat in ett norrskenssafari på Svalbard? Då kommer du att få resa ut i landskapet, antingen med snöskoter, buss eller hundsläde, och uppleva norrskenet på nära håll. Norrskenssafari kan endast bokas under höst och vinter, eftersom det i övriga faller råder midnattssol på öarna. Sista datumet för dessa utflykter brukar vara sista februari. Om du är intresserad av att resa på norrskenssafari rekommenderar vi att du bokar en paketresa, där flyg, transfer, boende och utflykt ingår. Detta brukar vara det billigaste alternativet och dessutom slipper du organisera allt på egen hand. Vi garanterar att detta kommer bli en upplevelse du sent kommer att glömma. Upplev norrskenet på bästa sätt – boka ditt norrskensäventyr på Svalbard redan idag!