Äventyrsresor i Norge

Norge har på senare år blivit ett väldigt vanligt resmål för turister, inte minst bland oss svenskar. Norges fantastiska landskap som sträcker sig från norr till söder är en av de stora anledningarna till att turismen i landet har ökat så enormt.

Både under sommaren och vintern är Norge ett attraktivt land att besöka. Gillar man äventyr och samtidigt motorer så bör man titta närmare på http://racing.nu/. Om man istället gillar natur och vandring så stanna kvar här så ska vi ge dig några riktigt bra tips. Det kanske inte är den typiska semestern som innebär sol och bad som lockar turister till Norge, mest populärt är det att åka på olika friluftsresor runt om i landet och besöka de makalösa fjordarna. Naturlivet är lättillgängligt och Norge erbjuder mängder med olika typer av utflyktsmål för turister.

Hurtigruten

Hurtigruten som är ett kryssningsfartyg mellan orterna Bergen och Kirkenes kallas av många för världens vackraste sjöresa. På denna tur får du uppleva och utforska en av världens absolut vackraste kuster. På Hurtigrutens hemsida kan du fördjupa dig i de olika typer av resor som passar bäst för just dig. Vill du åka på en äventyrsresa i Norge och uppleva något utöver det vanliga så är bergen i Lofoten ett måste för dig. Lofoten är en ögrupp som erbjuder en mängd med olika aktiviteter för den som är sugen på äventyr. Segling, skidåkning och bergsklättring är några av de aktiviteter som erbjuds.

Nationalparker

I Norge finns hela 46 stycken nationalparker som sprider sig runt om i hela landet, så vart du än befinner dig i landet så kommer någon av nationalparkerna finnas i din närhet. Tycker du om att vandra och njuta av den exceptionella naturen så är ett besök i någon av nationalparkerna något för dig. Förutom ett makalöst friluftsliv med otroliga vyer så erbjuder även Norge något för dig som vill testa på storstadslivet. Då är huvudstaden Oslo det resmålet som är lämpligast. I Oslo hittar du mängder med museer och konst i världsklass, i stadskärnan erbjuds dessutom ett livligt stadsliv med många restauranger och krogar.