Hemma och återhämtning efter en häftig vandring

Vi har länge fått höra att människor behöver gå omkring 10 000 steg. En ny studie har dock visat att det här kanske inte alls stämmer och att vi alltså inte måste ge oss ut på långa vandringar om vi inte vill.

Fler hälsofördelar med fler steg

Resultatet av studien visade att det kan räcka med bara 2 300 steg om dagen. Redan då ser man mindre risk för hjärt- och kärlsjukdom. Det här motsvarar en promenad på ungefär en kvart.

Studien visar dock att ju fler steg, ju fler hälsofördelar kan du få. Du som gillar långa vandringar kan alltså fortsätta glädja dig åt att de gör gott för din hälsa. Att gå upp mot 10 000 steg om dagen är fortfarande ett bra riktmärke, eftersom det är då du får som mest hälsofördelar.

Glöm inte återhämtningen

Minst lika viktigt som det är med motion, är det också med återhämtning. Kroppen behöver balans för att må som bäst. Både för mycket och för lite aktivitet kan alltså vara dåligt.

När du kommer hem efter en lång vandring är det härligt att dra på sig sköna myskläder och krypa ner i soffan. Shoppa i denna onlinebutik och hitta allt från mysiga mjukisbyxor till bekväma t-shirts.